Blogger Layouts
NEVER REGRET ANYTHING THAT HAS HAPPENED IN YOUR LIFE,IT CANNOT BE CHANGED, UNDONE OR FORGOTTEN SO TAKE IT AS A LESSON LEARNED AND MOVE ON

Saturday, 8 March 2014

Business Talks: Home

Business Talks: Home: ~ORANG YANG BERJAYA ADALAH ORANG YANG BERANI MENGHADAPI RISIKO ~ ~ORANG YANG BERJAYA JUGA ADALAH ORANG YANG SENTIASA MENCARI PELUANG ...

Monday, 2 September 2013

Kehilangan.....

Assalamualaikum....





Dah lama tak menulis di blog ini...Alhamdullilah dah abis pun pengajian saya di UiTM.Kini dah tiba masanya untuk jadi seorang yang bekerjaya dan mencari rezeki di bumi Allah ini..

Tajuk entri kali ini tentang kehilangan..dalam hidup ini tak semua apa yang kita miliki akan menjadi hak milik kita selamanya.kerna semua itu pinjaman Allah dan bila- bila masa  kita akan diuji dengan kehilangannya.

Hidup ini ibarat membuka sebuah lembaran buku.Makin banyak lembaran yang kita buka,makin sedikit lembaran yang bersisa.Akhirnya lembaran itu akan habis. Begitulah perjalanan kita  menuju ajal.

Tanpa kita sedar kita akan rasa sakit atas kehilangan orang yang kita sayang.Tapi yang akan buat kita kuat adalah kenangan bersama mereka. Namun ingatan atas kenangan itu,doa kita kepada dia yang akan menemani sebab dia pernah jadi sebahagian dalam hidup kita suatu masa dahulu.

Tips untuk kuat dan tabah kerna kehilangan orang kita sayang..

     1. percaya yang kematian itu pasti
     2. Boleh menangis kerna kehilangan tapi relakan pemergiannya
     3.Teruskan kehidupan
     4.Tunaikan hasratnya yang tidak kesampaian
     5. Jangan kecewakannya dan banyakkan sedekah AL- fatihah kepada dia

                 AL- FATIHAH DIATAS KEHILANGAN WAN SAUDARA SAYA  DAN PAK SEDARA SAYA.SEMOGA ROH MEREKA DICUCURI RAHMAT DAN DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG YANG BERIMAN.AMIN......
     

P/s:





































Friday, 19 April 2013

Pencarian jodoh kini bermula...

Assalamualaikum,,,,
Kini dah semester akhir di UITM,tak sabar rasanya nak habiskan latihan industri di Raub ini...
Berada di kampung ini, sesekali mak menekankan soal jodoh di atas peningkatan usia ku ini..
Mungkin lumrah ibu yang risaukan anak perempuan...Orang kata kalau dah jodoh tak kemana..
Pastikan Allah sudah merancang yang terbaik tok hambanya...





My COUSIN WEDDING....



SEKIAN....
p/s:Ya ALLAH,jadikan dia jodoh terbaikku (buat bakal suamiku)

Monday, 24 December 2012

BE MINE.....

Tasha Manshahar adalah salah seorang anggota di Clora Studio. Dia adalah seorang penyanyi You Tube yang baru sahaja dikenali oleh peminat muzik di tanah air. Dia dikenali dengan videonya ‘Be Mine‘ dan video bersama pasangannya, Syed Shamim iaitu ‘Mr. Sexobeat (Cover)‘.  Dia juga telah menghasilkan lagunya sendiri iaitu Be Mine.




  



Lirik Lagu Be Mine - Tasha Manshahar
Lagu : Tasha Manshahar
Lirik : Tasha Manshahar
Bermula di Facebook
You IM I dulu taktahu malu
I malas nak layan
So I buat taktahu
You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh
Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit sikit je I merajuk
You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
I cuma test you saja
c/o :
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you
Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever



Tuesday, 27 November 2012

Rombongan cik kiah ke sungai Sedim KULIM keDAH...




Assalamualaikum.....
Dah lama tak menulis kat sini...Sangat sibuk ngan kuliah dan esaimen membuatkan kekangan dalam menulis....Hari ini saya nak kongsikan pengalaman saya berada di Sungai Sedim Kedah pada Sabtu dan Ahad  24 hb dan 25 hb november 2012.......



Peta lokasi ke Sg SEDIM kuLIM kEDAH..







HARI PERTAMA

















 












HARI KEDUA


















Saturday, 6 October 2012

Masa oh Masa...........

Assalamualaikum,

Dalam mengejar erti kehidupan, masa yang paling tidak mampu kita ulang,berhentikan seketika untuk kita memperbetulkan kesilapan  hidup....Kadang2 apabila kita tersedar,masa terus berjalan tanpa menoleh ke belakang kita sekali pun...itulah ketentuan masa yang terus berdetik pada saat dan minitnya meninggalkan orang-orang yang dalam kerugian...Sebagai orang islam,kita hendaklah menghayati Surah AL-ASR dimana peringatan Allah kepada hambanya.


 
Masa tetap berlalu pergi walaupun kita duduk mendiamkan diri.
Empat perkara tidak boleh dituntut lagi:
i. Kata- kata yang menyakitkan hati
ii. Peluang yang tidak  diisi
iii. Umur yang tidak dihargai
iv. Masa muda yang  telah berlalu pergi





Monday, 1 October 2012

K0s0ng..........

Assalamualaikum,

Happy monday!

Kali ini entri aku kelihatan beremosi sikit...bukan apa terasa jiwa nie kosong pulak..Sekarang nie aku mengalami simptom orang dilamun cinta,tp aku bukan dilamun cinta...

Mandi tak basah,
Tidur tak lena
Makan tak kenyang

Tapi  itu semua kerana aku tengah stress dengan research aku sebagai  persediaan student semester akhir..
Sangat penat dengan keadaaan macam ini...Bukan aku seorang mengalami stress ini,tapi semua rakan perjuangan  aku  part 5B n  part 5A  pon sama...Letih turun naik bilik lecturer untuk minta diapprove research  dan melihat muka stress kawan2x...Tapi turut juga terkecuali bersimpati dengan senior2x
yang turut berhempas pulas dengan  research mereka....Btw inilah lumrah sebagai seorang student untuk  bergelar graduan...Semoga Allah permudahkan segalanya....Amin....




p/s: Seperit mana pun esok...
      Senyumlah.....
     Kerna senyuman itu penawar kepahitan